Vårt miljöarbeteVi arbetar enbart med grossister och leverantörer som är anslutna till REPA och El-Retur (Elkretsen), och därmed betalar svenska miljöavgifter.

Vi har en uttalad stark miljöpolicy där vi inte viker en tum.

Vi skall inom ramen för den verksamhet vi bedriver, verka för att vi i de beslut och handlingar vi utför, gör vårt yttersta för att välja den väg som minskar vår negativa miljöpåverkan.

Vi drivs ständigt av vilja förbättra oss.

Vi var ett av de första företagen i Sverige som erbjöd miljöpennan Vegetal Pen, en nedbrytningsbar penna tillverkad av majs. Sedan dess har flertalet andra miljövänliga och nedbrytningsbara produkter tillkommit, något som vi ser glädjande på. Utvecklingen visar också att sortimentet kommer att utökas ständigt. Våra miljöprodukter hittar du samlade i en egen katergi som finns här.

Alla våra kläder framställs utan klorblekning, för att skona miljön, och AZO-färgämnen, för att skona användaren. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra den ordinarie produktionen eftersom det är vår övertygelse att den stora miljövinsten görs där och inte genom försäljning av nischprodukter. För oss är det också viktigt att alla som är inblandade i framställningen av våra produkter trivs och mår bra. Våra plagg är samtliga ÖKO-tek-certifierade. En garanti både för dig som kund, och för oss som leverantör. Produkter testas regelbundet på oberoende testinstitut.

Vi följer noga hur våra leverantörer behandlar sina medarbetare och hur de hanterar miljöfrågor. Samtliga har också undertecknat ett avtal som garanterar att inga barn används i produktionen. Trots alla åtgärder är det självklart svårt att kontrollera att inga oegentligheter förekommer. Vi gör dock vårt bästa för att se till att så inte är fallet, med oanmälda kontrollbesök av svensk personal i fabrikerna.

Leverantörerna skall vidare se till att deras underleverantörer anstränger sig för att minska förbrukningen av jungfruligt råmaterial, utsläpp av "icke naturligt" avfall, luftutsläpp, energiförbrukning och förbrukning av färskvatten.

Vi har också övergått mycket ifrån att handla ifrån fjärran till att lägga mycket av vår produktion i våra närområden. Europa erbjuder stora möjligheter till produktion. Exempelvis tillverkas många av våra pennor i Tyskland.

TUPP reklam skall inom ramen för den verksamhet vi bedriver, verka för att vi i de beslut och handlingar vi utför, gör vårt yttersta för att välja den väg som minskar vår negativa miljöpåverkan.

Detta skall vi göra genom att:
- Följa de lagar och förordningar som gäller.
- Utveckla vår policy/vårt miljöarbete så att det följer samhällets miljömål.
- Ständigt väga effekten av miljöpåverkan på de inköp/investeringar vi gör.
- Sortera och återvinna det avfall vi genererar.
- Successivt byta äldre och mindre miljövänliga inventarier/maskiner mot mindre resursförbrukande alternativ.
- Skapa underlag så att vi kvantitativt kan mäta de miljöförbättringar vi genomför.
- Ständigt drivas av vilja förbättra oss.
- Påverka våra kunder och leverantörer i enlighet med vår miljöpolicy.

Tveka inte att fråga oss om vårt miljöarbete!


hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.