Avdrag för reklamgåva fastställt

Regeringsrätten fastställde Kammarrätten i Jönköpings dom och medgav ett företag avdrag för reklamgåvor vars inköpspris inte översteg 350,00 kr (inkl moms). Skatteverket hade yrkat att avdrag endast skulle medges för reklamgåvor med inköpspris om högst 180,00 per styck (exkl moms).

Nu konstaterade regeringsrätten att det i lagen saknas beloppsramar för avdrag för utgifter för reklamgåvor. Det innebär att bedömningen av vad som kan anses vara beloppsmässigt godtagbart avdrag måste utgå från omständigheterna i det enskilda fallet.

Enligt Regeringsrättens bedömning får de artiklar som Kammarrätten godtagit i det aktuella fallet anses utgöra sådana reklamgåvor av enklare slag och ringa värde som inte omfattas av avdragsförbudet för gåvor. Artiklarna besod av ståltermosar, diverse klädesplagg och guldpennor med företaget logotyp.

Genom Regeringsrättens dom är Skatteverkets ställningstagande från 2007 överspelat i den del det avser reklamgåva.

Hela domen går att läsa på följande länk (hogstaforvaltningsdomstolen.se).hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.