Kärlek, kärlek, kärlek...


Visste du...?

Alla hjärtans dag eller Valentinsdagen som den ibland kallas har sitt ursprung i traditionen som uppstod kring helgonet Sankt Valentin som levde som biskop i Rom. Valentin var mest känd för att ha trotsat kejsar Claudius II förbud att viga unga par. Landet behövde skydda sig mot angripare och kejsaren ansåg att unga gifta män var känslomässiga och mindre effektiva som soldater. Trots de strikta förbuden var biskop Valentin en hopplös romantiker och anordnade hemliga vigslar och gav paren blommor som bröllopspresent. Innan Valentin avrättades den 14 februari 270 e. Kr lyckades han smuggla ut ett kort till flickan han förälskat sig i och undertecknat det ”från din Valentin”. Därmed blev det det första Valentinkortet och det talas om att vi därifrån fått tradition att skicka blommor och kort till våra älskade.

Ha en underbar dag!


hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.