När används produktmedia?

Profilreklam används när du vill öka kännedomen om ditt företag. Genom att du exponerar din logga på en eller flera produkter upplevs ditt företag som tryggt och etablerat. Ett tips är att koppla profilreklam till marknadsaktiviteterna för året. Genom att du har en plan och kontinuerligt exponerar din logga är chansen större att målgruppen känner igen dig. Här nedanför har vi identifierat när det kan vara lämpligt att du använder profilreklam.
Internt i företaget

Anställda
Många företag använder reklamprodukter internt, exempelvis pennor med tryck på, muggar till fikarummet och profilerade USB-minnen för att stärka vi-känslan hos de anställda. Har du många konferenser och möten kan det vara ett tillfälle att profilera sig. Ett litet lager karameller eller kolor med eget tryck är perfekt för receptionen, väntrummet eller tillsammans med en offert.

Externt – kopplat till marknadsaktiviteter

Direktreklam
Direktreklam är när produkter skickas med som premier. Syftet är att skapa en positiv upplevelse kring produkten och öka försäljningen samt trafiken till webbplatsen eller till butiken. Ett annat syfte kan vara att öka svarsfrekvensen på utskick. Till vintersäsongen har många företag beställt stjärtlappar med eget tryck. Till sommaren hör t-shirts, frisbees och liknande produkter till det allra populäraste. Vattenflaskor och miniräknare är också populärt.

Mässor
Ska du stå på en mässa eller i en monter? Genom att ta fram profilkläder till personalen och/eller presentreklam till besökarna påminns de effektivt om ditt företag. En godisskål på mässdisken har visat sig väldigt effektfullt. En nyckelring utrustad med LED-lampa, kapsylöppnare, kundvagnspollett eller kanske en fickkniv är generösa gåvor att ge bort.

Sponsring
Logotyp- och budskapsförsedda kläder och presentartiklar är mycket vanligt i sponsringsavtal.

Event
Ska ditt företag ha ett event? Profilkläder är perfekt för personalen eller som gåva till mässbesökare. Varför inte ett högkvalitativt USB-minne till besökare och kunder? Det brukar vara uppskattat att som besökare få med sig ett trevligt minne.

Givetvis är detta bara några få exempel, möjligheterna är obegränsade men har en sak gemensamt. De är uppskattade!


Vi på TUPP reklam har lång erfarenhet av produktmedia som är det nya samlingsnamnet för företagsreklam med tryck, såsom profilprodukter, reklamartiklar, presentreklam, give-aways och reklamgodis.

TUPP reklam startades 2002 och drivs fortfarande av grundaren David Eriksson. Under dessa år har branschen utvecklats snabbt och vår erfarenhet ingår när du anlitar oss.

Vårt stora sortiment av reklamprodukter hittar du om du klickar här.


Gillade du den här artikeln får du gärna dela den!


hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.