Vad är bambu?

Bambu är ett samlingsnamn på en grupp av gräs som växer i tropiska, subtropiska och tempererade områden i Asien och Amerika. De växer betydligt snabbare än träd – vissa bambuarter över en meter per dygn. Bambu har antibakteriella egenskaper vilket gör att det krävs mindre besprutningsmedel, eller inga alls, när det odlas. Bambun behåller sina antibakteriella egenskaper även i den färdiga produkten.

Där det tar en ek cirka 50 år att växa upp, är en bambu klar att fällas efter cirka 4-6 år. Bambu omvandlar även mer koldioxid till syre jämfört med de flesta växter vilket gör att du bidrar positivt till Co2-utvecklingen varje gång du väljer bambu som material. Utöver att vare den snabbast växande växten, är bambu också hårdare än många andra traditionella träslag.

Bambu är ett av våra mest populära material och används i allt ifrån tygkassar till pennor och andra redskap. Bambu är ett alternativ för dig som letar efter ett miljövänligt material.

Hos oss på TUPP reklam kan du beställa många fina bambuprodukter med eget tryck.hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.