Vad är jute?

Jute tillverkas av juteväxtens stjälkar. Fibern är grov och sträv och ger ett tåligt material. Processen att framställa tyg från juteväxten är generellt energieffektiv.

Jutefibern kan dessutom återvinnas flera gånger om. Efter bomull är jute den viktigaste och mest användbara växtfibern, den kan blandas med ull och bomull, men även med syntetmaterial.

Eftersom jute inte är lika attraktivt för skadeinsekter som bomullsplantan är, behöver den inte besprutas lika hårt. Den är också mer effektiv att skördas då hela plantan kan användas, till skillnad från bomullsplantan där bara fibrerna från frökapseln används.

Jute odlas framförallt i trakterna kring Indien, Bangladesh, Kina och Thailand.

Jute används bland annat till olika typer av kassar och väskor och anses vara ett mer miljövänligt material än exempelvis bomull.

Hos oss på TUPP reklam kan du beställa flera olika jutekassar och väskor med eget tryck.hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.