Vad är ekologisk odlad bomull?

Den ekologiska odlingen är befriad från kemiska bekämpningsmedel och stressande gödningsmedel i minst tre år. Produktionen sker med grundvatten samt är så energisnål som möjligt. Förutom att ekologisk bomull är miljövänlig, håller den generellt sett även högre kvalitet än konventionellt odlad bomull.

Odlingen baseras på lokala och förnyelsebara resurser. Majs kan t ex odlas mellan bomullsskördarna och mellan bomullsraderna. På så sätt behåller jorden sin bördighet bättre och insektsangrepp försvåras.

Tillskottsgödning sker med organisk gödsel från t ex kor, höns samt kompostering. Insektsfällor och distraherande luktfällor används istället för kemiska bekämpningsmedel. I bekämpningen mot skadeinsekter har det också visat sig effektivt att göra odlingen attraktiv för skadeinsekternas fiender som spindlar, getingar och myror.

Ekologiskt odlad bomull kan du hitta i bland annat t-shirts, tygkassar och kepsar.

Det finns många olika slags bomull, traditionell bomull, ekologiskt odlad bomull, Fairtrade-certifierad bomull och återvunnen bomull.


hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.