Kan man nå reklamundvikarna?

Många företag har problem att nå en allt större del av den svenska befolkningen som i högre och högre utsträckning använder sig av så kallade Ad-blockers, Nix-register och "Nej tack till reklam" på brevlådorna.

Med profilprodukter når du även de som undviker reklam på alla möjliga sätt. Dessutom är produkterna uppskattade och önskade.Svenskarna är det reklamtröttaste folket i västvärlden, om man till västvärlden räknar Europa, USA och Kanada.

Vi är nu uppe i drygt 40% av alla svenskar i åldrarna 16 - 70 år som använder så kallade Ad-blockers (enl. SIFO 2015) som fungerar som "Nej tack till reklam" som sitter på brevlådorna, fast digitalt.

Svenskarna är också det folk som mest använder andra vägar att se sina TV program för att slippa reklamavbrott.

Dagspress som är en stor reklamkanal minskar i snabb takt, särskilt bland yngre läsare (under 30), och det är också den gruppen som använder Ad-blockers mest

Den kommande generationen av reklambudskapsmottagare är med andra ord de som undviker reklam mest.

Sara Rosengren docent vid Handelshögskolan i Stockholm säger:
- Reklamundvikande skapas av företag som skapar reklam enbart med en målsättning utan att ta hänsyn till mottagaren som skall ta emot budskapet och utan att tänka på vad mottagare skall få ut av budskapet.

Vi har länge haft en gratisvärld på Internet, men många av de stora aktörerna (Google, Facebook med flera) har börjat sälja register till annonsörer utan att vi användare är medvetna om det.

Exempelvis, googlar du på tvättmaskiner så helt plötsligt dyker det upp annonser för tvättmaskiner i din dator och just på de maskiner du tittat på. Inte konstigt att folk känner sig överfallna av reklamen.

Det finns en lösning!

Men mitt i allt detta negativa om reklam och reklamtrötta svenskar finns det en lösning. En lösning är som varumärkesbyggande, erinransbyggande och starkare än dagspress och lika stark som TV-reklam.Svenska folket har sagt ifrån, man vill inte ha någon reklam som poppar upp när man öppnar en sida på Internet eller när man öppnar mailboxen så är mer än hälften reklam. Den reklam jag redan tackat nej till på brevlåda och sagt nej till genom "Nix" i telefonen.85% av svenskarna säger sig komma ihåg att de fått en profilprodukt och var fjärde svensk vill faktiskt ha fler profilprodukter (SIFO 2015). Ingen säger att de vill ha mer TV-reklam eller fler tidningsannonser.Var tredje svensk uppger dessutom att de använder någon profilprodukt varje dag! Och över 60% anger att de använder en profilprodukt varje vecka.

Pennor med reklamtryck är den mest använda produkten och var tredje person använder reklampennor varje dag.

31% av de tillfrågade blir mer positiva till varumärken som använder reklamartiklar och endast 4% anser motsatsen.

Över 80% tycker att det viktigaste med en profilprodukt är att den är användbar. Många uppger även produktens kvalitet och design som viktiga faktorer. Något mindre viktigt anses produktens unikhet och när produkten ges bort.Reklammedier har olika egenskaper och bär reklambudskap på olika sätt. Vi frågade hur bra dessa reklammedier var på att få människor att minnas det annonserade företaget/varumärket. Profilprodukter tillsammans med TV rankas allra högst.

Vi frågade också vilket som var det bästa köputlösande reklammediet och där hamnar profilprodukter något lägre men fortfarande högt rankad som fjärde.

Profilprodukter är ett starkt reklammedia med en positiv position hos mottagarna.

Undersökningen, The Power of Produktmedia, genomfördes av Inizio med hjälp av TNS Sifo och deras riksrepresentativa webbpanel. 2 309 intervjuer genomfördes mellan 23 –27 oktober 2015.

Vi på TUPP reklam har lång erfarenhet av produktmedia som är det nya samlingsnamnet för företagsreklam med tryck, såsom profilprodukter, reklamartiklar, presentreklam, give-aways och reklamgodis.

TUPP reklam startades 2002 och drivs fortfarande av grundaren David Eriksson. Under dessa år har branschen utvecklats snabbt och vår erfarenhet ingår när du anlitar oss.

Vårt stora sortiment av reklamprodukter hittar du om du klickar här.


Gillade du den här artikeln får du gärna dela den!


hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.