Allt du behöver veta om kontraster

Kontraster är viktiga för att ditt budskap ska synas. Kombinationen svart och gult är enligt många den kombination som ger absolut bäst kontrast och därmed bäst uppmärksamhet.

Synskadades Riksförbund rekommenderar gult på svart botten medan andra forskningar visar att svart text på gul botten ger bäst kontrast. Med rätt kontraster sticker ditt budskap ut ur mängden.

Här är listan på de kontraster som ger bäst effekt,

1. Svart text på gul botten / Gul text på svart botten
2. Röd text på vit botten
3. Grön text på vit botten
4. Blå text på vit botten
5. Vit text på blå botten
6. Svart text på vit botten
7. Vit text på röd botten
8. Vit text på orange botten
9. Vit text på svart botten
10. Röd text på gul bottenI Nationalencyklopedin förklaras ordet kontrast som ”starkt framträdande olikhet”. Att skapa bra synlighet av ditt tryck gäller givetvis även på profilartiklar. Vår långa erfarenhet av reklamartiklar och profilprodukter gör att vi kan ge dig råd och tips för absolut bäst exponering.

Vanligtvis är självklart att man följer den grafiska profil som företaget har, en enhetlig och genomtänkt profilering av företaget ger ofta stark igenkänning. Tänk på lila, vilket företag tänker du på då? Kanske Telia. Eller orange som var synonymt med Televerket.

Vissa färger kan kräva ett dubbeltryck eller ett vitt undertryck för att få en riktigt skarp kontrast och rätt nyans när det gäller tryck på reklamartiklar. Oftast gäller det när tryckfärgen är ljusare än botten, främst gult, rött, orange, ljusgrönt eller klarblått som skall tryckas på mörkt underlag. Likaså vitt eller gult tryck på rött underlag och gult på blått underlag.

Vi har reklamartiklar och profilprodukter i regnbågens alla färger och en mängd olika trycktekniker för att kunna erbjuda rätt färger på rätt produkter till rätt kvalitet.

Vårt stora utbud av produktmedia och reklamartiklar hittar du om du klickar här.

Gillade du denna artikel får du gärna dela den.hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.