Adam Pennpojken Karlsson vill slå världsrekordet

Tioåriga Adam ”Pennpojken” Karlsson vill slå värdsrekordet i antalet reklampennor. Självklart stödjer vi och hoppas han når sitt mål!

I början på december blev jag informerad om att det fanns ett inlägg på en annonssida där en mamma efterlyste reklampennor till sin tioåriga son. Eftersom jag själv som liten samlade var det självklart att ta kontakt med henne och erbjuda grabben lite pennor.

Detta blev en fördjupad bekantskap med Adam, numera känd i Sverige som ”Pennpojken”.Adam har sedan tidigare varit väldigt intresserad av bärgningsbilar och fick en inbjudan till Lastbilsmässan i Jönköping. Som alltid på mässor finns det reklampennor i nästan varje monter och efter att Adam fått en penna hos favoriten Assistancekåren föddes tanken om att han kanske skulle ta modet till sig att gå även till andra montrar och be om reklampennor. Till saken hör att Adam har autism och kan ha svårt med sociala kontakter men med föräldrarnas uppmuntran försökte han. Till Adams lycka fick han många olika pennor under mässan, och det blev startskottet för pennsamlandet, och även en personlig utveckling som få varit med om.

Autism är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (jag föredrar dock funktionsförändring). Svårigheten med relationer och sociala interaktioner ersätts oftast av grymma specialkunskaper i de ämnen personen är intresserad av. För Adams del är det sedan tidigare bärgningsbilar och nu även reklampennor. Här kan du läsa mer om autism.

Ett frö såddes hos mig och jag stämde av med en av mina leverantörer av reklampennor, Ingli Sweden, om det var möjligt att göra ett studiebesök i deras tryckeri för att se hur reklampennor trycks. Adams föräldrar som gör allt för att stötta Adam tvekade inte att åka ända ifrån Motala där de bor till Täby där tryckeriet ligger.

Det blev en hel eftermiddag där Adam fick titta på de olika tryckmetoderna för reklampennor. Tampotryck, screentryck, lasergravyr och digitaltryck, samt till sist hur de färdigtryckta pennorna packas inför leveranser. Ett litet besök i provrummet blev det självklart där Adam fick välja ut några favoritpennor. Pennan E-Venti Velvet Hearts, en penna med hjärtan på pennkroppen blev en favorit.Vi fikade tillsammans och pratade pennor. Självklart skulle Adam få något med sig också, och förutom lite fler insamlade reklampennor ordnade vi egna Pennpojkenpennor som han dessutom fick vara med och trycka. Pennor med Adams eget tryck på och med information om hur man kan stödja Adam att nå målet – världsrekordet reklampennor och en plats i Guinness rekordbok. Idag ligger världsrekordet på ca 268.000 pennor. I skrivandet stund har Adam kommit mer än halvvägs med ca 150.000 unika pennor.Under hela vår eftermiddag kunde jag absolut inte ens i min vildaste fantasi ana att Adam hade autism och var blyg eller tystlåten som jag fått höra att han var (och även är ett av mest märkbara vid autism). Reklampennorna har tagit med sig Adam på en personlig utveckling som få kan drömma om.

Adam har en Facebooksida där han löpande informerar om sitt samlande och om världsrekordmålet.

Hela den här eftermiddagen och det stöd som TUPP reklam kunnat ge är helt uteslutande tack vare dig som är kund hos oss.


Vid den här arbetsstationen digitaltrycks pennor. Just här och nu trycks Adams egna pennor.


En lycka för alla pennsamlare?
Adam inspekterar en nyss lasergraverad penna.En av alla olika maskiner som trycker pennor.


Färdigtryckta pennor.


Här packas de färdiga pennorna i förpackningar redo för leverans.
Uppdatering
Adam lyckades komma in i Guinness rekordbok och så vitt vi vet har han slutat att samla.


hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.