Köp profilprodukter - få ett träd på köpet

Vi tycker att träd är något helt fantastiskt. Förutom känslan av lugn och ro som ett träd skänker har trädet också en mängd andra fördelar. Träd förbättrar luftkvaliteten, bladen hjälper till att filtrera luften och absorberar koldioxid i fotosyntesen och lagrar koldioxid och avger syre. Träd hjälper också till att reducera mängden dagvatten. Träd hjälper till att dämpa vinden och skapar därmed en natur som passar för fåglar och andra djur. Många träd ger också ekonomiska fördelar där de är planterade.


Vi samarbetar med organisationen Treedom och planterar träd runt om i världen.

Våra träd har många olika nyttiga funktioner. Dels ger de miljö- och klimatmässiga fördelar men många av träden ger också ekonomisk förmån till de byar och jordbrukare där de är planterade. Exempelvis våra mango-, avokado-, kakao-, kaffe- och citronträd där dess frukter, frön och/eller blad används som mat i jordbrukarnas familjer eller säljs på lokala marknader.

Vi har ett tiotal olika träd i flera olika länder som vi alternerar mellan och trädsorterna byts ut för att motsvara det behov som finns runt om i världen.

Treedom har ett unikt system där varje träd får en egen webbadress där man kan följa trädets utveckling och även få små hälsningar ifrån trädet och omgivningen. Varje träd är spårbart med en exakt GPS-position.När du beställer en del av våra profilprodukter eller miljövänliga reklampennor med tryck får du ett "träd på köpet". Detta träd planterar vi i ditt namn och du får en unik webbadress till just ditt träd där du kan följa trädets utveckling och även få information om vilka fördelar trädet ger omgivningen. Ett kul sätt att stärka sitt CSR-arbete med något som i högsta grad är synligt.Våra träd går att hitta på www.treedom.net/en/organization/tupp-reklam-ab.

Ett exempel på den direktlänk som varje träd får är exempelvis detta apelsinträd som är planterat i Kimana i Kenya.
De träd vi arbetar med idag är

Spanskt cederträ är ett medelstort träd och används för dess insektsavvisande harts och för honungsproduktion. Planteras idag på Haiti.

Livsmedelsförsörjning (1/10), CO2-absorption (5/10), ekonomisk utveckling (2/10) och miljöskydd (9/10). Absorberar omkring 50 kg CO2.


Kakaoträdet producerar små blommor med fem kronblad som är vita, gröna eller rosafärgade. De lyckliga blommorna utvecklas till de berömda kakaobönorna. Det planteras för högkvalitativ kakaoproduktion och för att ge lokala jordbrukare en extra inkomstkälla. Planteras idag i Kamerun.

Livsmedelsförsörjning (1/10), CO2-absorption (2/10), ekonomisk utveckling (9/10) och miljöskydd (3/10). Absorberar omkring 55 kg CO2.


Mangoträdet trivs i tropiska och subtropiska miljöer och kan bli ända upp till 45 meter. Mangoträdet producerar precis som namnet avslöjar mangofrukter som kan ätas färsk eller bearbetas och användas i många olika recept. Mangoträdet ger frukt till den lokala befolkningen som kan ätas eller användas till försäljning. Planteras idag på Haiti.

Livsmedelsförsörjning (7/10), CO2-absorption (8/10), ekonomisk utveckling (10/10) och miljöskydd (7/10). Absorberar omkring 70 kg CO2.


Avokadoträdet producerar de härliga frukterna som är en rik energikälla och innehåller många viktiga näringsämnen. Oljan som extraheras används ofta inom kosmetikaområdet för dess antioxidanta och vitaliserande egenskaper. Avokadoblad har också utmärkta anti-ärrande egenskaper. Avokado planteras för fruktodling och för skuggan som den ger för andra grödor. Planteras idag i Kenya.

Livsmedelsförsörjning (8/10), CO2-absorption (6/10), ekonomisk utveckling (10/10) och miljöskydd (6/10). Absorberar omkring 50 kg CO2.


Kaffeträdet förser oss med kaffebönor som blir till den dryck som det dricks närmare tre tusen miljoner koppar per dag jorden runt. Kaffebönor är en viktig inkomstkälla för lokala ekonomier. Planteras idag i Guatemala.

Livsmedelsförsörjning (1/10), CO2-absorption (2/10), ekonomisk utveckling (10/10) och miljöskydd (3/10). Absorberar omkring 55 kg CO2.
Senaste nytt:
- 2015-05-07:
Klädeskollektion i fairtrade-certifierad och ekologiskt odlad bomull »


- 2015-04-09:
Vi tar hand om resterna! »


- 2015-03-19:
Vi utökar Yeppos-familjen med sötlakrits! »


- 2015-03-12:
DOT - en perfekt blandning av runt och rakt »


- 2015-03-10:
Viktiga trender inför 2015 »


- 2015-03-08:
Muggar med fullfärgstryck all over! »


- 2015-03-08:
Ekologiskt, gluten- och laktosfritt godis! »


- 2014-11-01:
Skydda dig mot förkylning och influensa »


- 2014-10-21:
Dags för reflexer! »


- 2014-10-01:
Softness is the new color! »
hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.