Ett reklamförråd - några idéer!

Presentreklam är precis vad det låter: "presenter med reklam". Det kan vara enstaka "prylar" eller ett komplett genomarbetat sortiment som vid varje tillfälle täcker hela företagets behov av "give aways", uppmuntran eller premier.

Användningsområdena är många, endast fantasin sätter gränser. Ett reklamförråd bör alltid finnas, spontana kundbesök, lokala idrottsföreningen som frågar efter priser, medarbetare eller praktikanter som behöver uppmuntran, studiebesök osv. Utöver reklamförrådet tas ofta speciella prylar fram till mässor och events.

Vad ska man då ha i ”sitt förråd”? Det skiljer sig naturligtvis väldigt mellan företag och företag, och i vilken bransch man jobbar, men rent generellt bör det finnas några slags pennor, gärna någon billigare kampanjpenna och någon mer exklusiv presentpenna. Till höst och vinter utökar många sitt förråd med isskrapor och någon slags reflex. Till våren och sommaren blir det ofta en t-shirt och någon sommarpryl som en grillskrapa eller en strandboll. I många reklamförråd hittar man också någon slags nyckelring, senaste modet är att nyckelringen ska vara utrustad med LED-lampor.

Logo- & nyckelbanden är oerhört populära och passar egentligen vilken verksamhet som helst. Likaså silikonarmbanden som förstärker sin roll på profilreklamhimmelen varje dag.

Om det exempelvis är ett företag som jobbar mycket med ekonomi brukar förrådet vara utökat med några slags miniräknare, det finns mängder att välja mellan. Är det en rörmokare så kanske diskduken är ett lämpligt alternativ. Eller en tvättmaskinsförsäljare, då kan en diskduk med följande slogan passa: ”Sluta diska förhand, skaffa en diskmaskin!”.

Många företag satsar på friskvård, och då är sportflaskorna väldigt populära likaså handdukar med brodyr.

Man kan skilja på reklam mot konsumenter och reklam mot företag. Mot konsumenter gäller det att komma så långt in i personens liv som möjligt. Här finns det apelsinskalare, smörknivar, skohorn, flugsmällare, diskdukar etc. Alltså saker som ändå används. En perfekt reklampelare!

Mot företag är muggar, kontorspennor, en väggklocka, musmatta osv. populära produkter. Men även här går saker som apelsinskalaren hem. Många äter en frukt som mellanmål och att då ha en trevlig apelsinskalare i sin skrivbordslåda är alltid uppskattat.

Är företaget ofta ute på mässor, eller har företaget många besökare? Då är logogodis en populär produkt att ha stå framme i receptionen eller på mässbänken.

Jobbar företaget mycket med offerter skickade med post kan några "platta" reklamprylar vara bäst, som exempelvis flugsmällaren, återigen apelsinskalaren, spagettimåttet osv.

En del företag som jobbar med säljbesök tar med sig några muggar och en termos kaffe på sitt besök. Givetvis får muggarna och termosen stanna kvar hos kundföretaget. Ett uppskattat och trevlig reklamtrick.

Vad jag vill komma med alla dessa ord är att möjligheterna är obegränsade!

Varmt välkommen till TUPP reklam! – din partner när det gäller profilartiklar, give aways, presentreklam och profilkläder.


hej@tuppreklam.se

TUPP reklam AB
Törelvägen 160
906 28 Umeå

Org.nr. 556915-2001
VAT SE556915200101

Priserna på våra reklamartiklar och profilprodukter är angivna exklusive moms och frakt. Vi reserverar oss för prisändringar och fel.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.